Zorg voor een soepele werking met eenvoudige bruiloftsgerechten

De mooiste bruiloften zijn die waarbij de gasten zich van begin tot eind op hun gemak voelen. Onderdeel hiervan is ervoor zorgen dat er geen paniek ontstaat dat bepaalde voedingsmiddelen opraken of dat je geluk hebt als je je eten warm ontvangt. De waarheid is dat er zoveel dingen zijn die fout kunnen gaan en sommige daarvan zullen ook misgaan.

Wanneer u dus overweegt hoe u uw hongerige gasten tevreden kunt stellen, moet u streven naar voedsel dat de smaaktest doorstaat, relatief eenvoudig te bereiden is en dat ook over een langere periode standhoudt.

Voorgerechten

Als je je aan de regels van eenvoud wilt houden, dan is een goed gemaakte soep een geweldige manier om een maaltijd te beginnen. De keuze van welke soep hangt af van een paar belangrijke factoren. De beste logica die je kunt toepassen, is terugwerken vanuit het hoofdgerecht of het belangrijkste gerecht.

Soepen zijn er in vele gedaanten, variërend van een lichte consommé tot zwaardere, verdikte vlees- en groente-winterstijlen. U moet dus ook rekening houden met het seizoen en mogelijke weerpatronen. Als het een zomerbruiloft is, is het waarschijnlijk verstandig om uw gasten iets lichts aan te bieden, misschien zelfs de klassieke minestrone. Een heldere soep als deze betekent dat hij gemakkelijk te serveren is en bovendien een heerlijk gevoel voor gelegenheid heeft.

Hoofd gerechten

Voor hoofdgerechten zijn de meest eenvoudige opties meestal standaards als 'boeef bourguignon' of 'coq au vin', omdat deze in de loop van de tijd in smaak zouden moeten verbeteren.

Een van de redenen waarom deze gerechten de hele tijd op bruiloften voorkomen, is dat langzaam gegaard gevogelte of rundvlees perfect is om te serveren en bestand is tegen opwarming gedurende meerdere uren. De geur van rijk vlees gekookt in wijn is ook erg smakelijk.

Als u een bruiloft in de zomer wenst, overweeg dan een 'Quiche Lorraine', aangezien deze op bestelling gemaakt kan worden en zowel warm als koud geserveerd kan worden. Het mooie is dat dit Franse klassieke feestvoedsel met of zonder spek gemaakt kan worden. Het oude gezegde ‘echte mannen eten geen quiche’ gaat niet op als de zon schijnt en de Sauvignon Blanc perfect gekoeld is. Dit kan uiteraard worden geserveerd met zoveel verleidelijke bijgerechten. Of je nu groene salades of aardappelsalades als bijgerecht aanbiedt, er zijn zoveel variaties die goed werken.

Dessertz

Desserts kunnen als het ware de deal bezegelen, want uw gasten zullen na alle toespraken hunkeren naar een beetje lichte suikerenergie! Een dessert in ijsstijl zal de meeste mensen blij maken of overweeg de vintage ' Eton-puinhoop ' om de maaltijd af te sluiten. Met de combinatie van zomerfruit en room zullen er wel enkele liefhebbers zijn van dit soort afsluiting van een uitgebreide lunch of diner. Als u niet in individuele kommen wilt serveren, overweeg dan een bruiloftstrifle met veel aardbeien en slagroom om te behagen. De jongere gasten zullen er dol op zijn!