Klassiek bruiloftsvoedsel voor elke gang

Als u al uw gasten meteen bij aankomst op uw receptie een paar kleine hapjes kunt aanbieden, wordt de ruimte ineens gevuld met een vrolijke en gemoedelijke sfeer. Of u nu canapés, tapas of soortgelijke kleine hapjes serveert, sommige van deze klassiekers zullen zelfs de meest kieskeurige gasten tevreden stellen.

Hoe zit het met Sint-Jakobsschelpen omwikkeld met spek? Of, als je je een beetje ouderwets voelt, waarom probeer je dan niet een plakje bloedworst voor een lekker peperig en hartig contrast? Of wat dacht je van de volle smaken van goed gekruide crabcakes, zo klein gemaakt als je wilt, voor een heerlijk bijgerecht naast een glas verse prosecco? Als je een meer nuchter voorgerecht met zeevruchten wilt, kun je niets klassieker krijgen dan een garnalencocktail in bladerdeeg. Zorg ervoor dat iedereen wordt bediend voordat het eten verdwijnt!

Je ziet je gasten nu ontspannen en kletsen, maar ze kijken ook uit naar keuze uit hoofdgerechten. Sommige van je gasten hebben misschien een lange weg afgelegd om je bruiloft te bereiken, dus je moet ervoor zorgen dat ze goed gevoed en energiek zijn voor een beetje boogie op de dansvloer! De hoofdgerechten zijn het eerste waar u rekening mee moet houden bij het plannen van het menu, omdat het best een leuk idee is als de voor- en dessertgerechten op de een of andere manier aansluiten bij de smaakrichting hiervan. Eén algemene waarheid is dat kip, rundvlees en vis de populairste culinaire keuzes zijn voor al deze grote evenementen.

Hoofdgerechten met kip klinken misschien als een saaie, veilige keuze, maar ze zijn zonder twijfel een van de beste manieren om een huwelijksfeest te voeden. Een van de klassieke bruiloftsborden aller tijden is Chicken Cordon Bleu. Er is iets heel bevredigends aan de combinatie van malse kipfilet gevuld met ham en smeltende kaas, waarmee je in feite een heel leger kunt voeden!

Als je zin hebt in een gerecht met rundvlees, dan kun je eigenlijk niet zo ver mis gaan met een langzaam gegaarde runderrib in rode wijn of waarom bied je niet een ossenhaas aan met alles erop en eraan? Het is een algemeen aanvaard feit dat rundvleesgerechten altijd een van de grootste hits zijn op recepties. Eén reden is dat deze stukken het lekkerst zijn om te rusten en goed kunnen werken met de meest robuuste sauzen.

Als je vis wilt, zoek dan niet verder dan verse zalm of zeebaars, want deze kunnen zowel gegrild als gepocheerd worden en zullen met veel plezier grote aantallen serveren. Bij alle zeevruchten draait het allemaal om een aantal contrasterende bijgerechten. Citroen, knoflook, kappertjes en peterselie moeten allemaal in overvloed worden gebruikt. Een factor die uw budget ten goede komt, is door vooraf aan uw leverancier te vragen welke vis in de betreffende tijd van het jaar het meest verkrijgbaar zal zijn.

Uiteraard moeten we de maaltijd met een zoete noot afsluiten! Neem wat tijd voor het selecteren van een bakker die een bruidstaart kan leveren waarmee u smaken kunt kiezen die niet alleen voldoening geven, maar ook verzadigen. Natuurlijk zijn chocolade, vanille en citroen de echte klassiekers waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van dit essentiële einde van een perfect feest!